Son Güncelleme: 29 Aralık 2017 14:25 Laçin’li hanımlar gördükleri kurs sonrasında 22 çeşit peynir üreterek sertifikalarını aldı. Laçin Gökgöz Köyü’nde gerçekleştirilen kursa katılan hanımlara sertifikaları törenle verildi.
Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü ve Laçin İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği düzenlenen 253 saatlik peynir üretimi kursu tamamlandı. 15 hanımın katıldığı kurs bitiminde sertifika töreni düzenlendi. Törene Laçin Kaymakamı Osman Şahin, Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat, Laçin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Özdemir, şube ve sendika müdürleri, davetliler katıldı.
Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, kursiyerlerin ürettiği 22 çeşit peynirin iyi bir başlangıç olduğunu belirterek bundan sonra pazarlamaya geçilmesi gerektiğini vurguladı.
Laçin Kaymakamı Osman Şahin de, “İlçemizde Bu gibi tarımsal kursların açılmasının memnuniyet verici. Üretelim ve pazarlamasını da yapacağız.” diye konuştu.
Törende daha sonra hanımların ürettiği yoğurttan kahvaltılık peynir, sirkeden peynir, örgü peynir, burgu peynir, dil peyniri, mazerella, çiğleme, Hatay Peyniri, Hollanda Peyniri, tulum peyniri, çörek otlu tulum peyniri, krem peynir, bademli reyhanlı peynir, dereotlu peynir, susamlı dereotlu lor peynir, Vegon Peyniri, Hellim Peyniri, kaşar peyniri, çerkez peyniri, sepet peyniri, köy peyniri, domatesli fesleğenli peynir ve labne peynir çeşitlerin bulunduğu masada hep birlikte kahvaltı edildi.