Tarım ve Orman Bakanlığınca 17-22 Şubat 2020 tarihleri arasında Türkiye genelinde gerçekleştirilen Gıda Denetimi Seferberliği, Çorum il merkezi ve 7 ilçe de 32 kontrol görevlisinin katılımıyla yapıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığınca ülke genelinde ikincisi gerçekleştirilen sektörel bazlı diğer ismiyle ürün bazlı denetim ‘Gıda Denetim Seferberliği’ başlattı. Bu Türkiye’de ikinci defa yapılan bir denetim sistemi ve eş zamanlı olarak 81 ilde yürütülen seferberlik kapsamında gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri ile okul kantin ve yemekhaneleri denetime tabi tutuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığınca Türkiye’de uygulanan “Denetim Seferberliği” kapsamında, Çorum Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüğü Gıda kontrol ekipleri tarafından yapılan denetimlerde her gün bir ürün çeşidi veya bir sektör denetlenmek suretiyle il genelindeki gıda işletmelerinin denetlenip, Çorum’da faaliyette bulunan işletmelerde hijyen koşulları, çalışanların kılık kıyafet temizliği ve iş yerlerinin mevzuata uygunluğu incelendi.
Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüklerinde Gıda kontrol ekipleri tarafından 6 günlük ürün bazlı denetimlerde 570 işletme denetimden geçti. 5 et ve et ürünleri üreten işyeri, 6 süt ve süt ürünleri üreten işyeri, 108 ekmek ve ekmek çeşitleri ile unlu mamuller üreten işyeri, 256 kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe, vb. işyerleri, 50 okul kantini ve yemekhaneleri ile 145 lokanta, restoran, dönerci, fast-food vb. toplu tüketim yerlerinin denetimi yapıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için gereken her türlü tedbiri aldıklarını ve vatandaşların ise olumsuz bir durumla karşılaştıkları zaman Alo 174 Gıda Hattını aramaktan çekinmemesi gerektiğini vurguladı.