Son Güncelleme: 9 Haziran 2016 16:46 Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi kapsamında, 624 gencin katılımı ile gezi düzenlendi.
Geziye, Çorum Merkez, Alaca, Boğazkale, Bayat, Dodurga, İskilip, Kargı, Laçin, Mecitözü, Oğuzlar, Osmancık, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ ilçelerinden 624 genç katılım sağlandı.
11-30 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Proje kapsamında, gençlere Alacahöyük-Boğazkale ören yeri, Osmancık Obruk Barajı, İskilip, Çorum Müzesi, Samsun, Amasya ve Kastamonu gibi çeşitli doğal, tarihi ve kültürel mekanları yerinde görme fırsatı verildi.
Proje hakkında bilgi veren Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tığlı, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve 81 ilde uygulamaya başlayan “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi ile gençlerin kaynaşmaları ve kültürel etkileşimde bulunmaları amaçlanıyor. Gençler arasında diyaloğun arttırılması ve düzenlenen gezi programları sayesinde ülkemizin doğal, tarihi güzelliklerini yerinde görerek, ülkelerini daha çok sevmelerine katkı sağlanması amacıyla bu proje hayata geçirildi. Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Mahmut Atalay Gençlik Merkezi öncülüğünde gerçekleşen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi, 11 Mayıs 2016 tarihi itibarı ile yoğun bir katılımla başladı. Amacımız gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan bütün projeleri gençlerimize en iyi şekilde sunmak ve bunlardan faydalanmalarını sağlamaktır. Bu etkinlikler sırasında gençlerimiz kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, hayatın koşuşturması içinde yaşadıkları stresi en aza indirme şansını da bulmaktadırlar. Bu projeye katılan gençlerimize iyi eğlenceler diliyorum. Yaptığı projelerle gençlere ne kadar değer verdiğini gösteren, bize verdiği imkânlarla gençliği daha da ileri taşımamızı sağlayanlara tüm gençlerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca Şehirler Kültürler Projesi kapsamında 18 yaş ve üzeri gençlere yönelik Çanakkale, Diyarbakır ve Trabzon illerimize de gezilerimiz yapılacaktır. Katılmak isteyenlerin Mahmut Atalay Gençlik Merkezine üye olarak, gezilere şahsen başvuru yapmaları yeterlidir.” şeklinde konuştu.