Son Güncelleme: 2 Şubat 2017 19:58 Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 2009 yılından beri yaptığı çalışmaları 16 madde ile anlattı.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün geniş bir alanda çalışan müdürlük olduğunu vurgulayan Külcü, kültürel faaliyetlere 8 yıl içerisinde 47 milyon TL kaynak kullanıldığını söyledi.
Belediye olarak sanatsal ve kültürel alanlardaki çalışmaları ötelemediklerini kaydeden Külcü, zamana ve insana yatırım yaptıklarını ifade etti.
KÜLTÜREL FAALİYETLERE 47 MİLYON HARCANDI
Çorum Belediyesi Sanat Müzesi ve Resim Galerisi’nde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yazarlar katıldı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün faaliyetleri arasında Z kütüphane, erkek ve kız yatılı hafızlık Kur’an Kursu, gençlere yönelik kitap okuma faaliyetleri, kitap fuarı, tarihi ve kültürel faaliyetler, önemli gün ve gecelerle ilgili faaliyetler hakkında bilgiler verdi.
Belediye Başkanı Külcü, öte yandan turizmin geliştirilmesi ve Çorum’un tanıtılması için gerekli çalışmaların yapıldığını ancak turist çekme konusunda yeterli olunmadığını Çorum’un tanıtımının yapılmasına devam edileceğini vurguladı. Külcü, konuşmasında şunları söyledi:
“34 okula Z kütüphane; Belediye olarak Z kütüphane yapımı çalışmalarımız devam ediyor. 1 laboratuvar 34 tane de Z kütüphane tamamlanacak. Erkek ve kız yatılı hafızlık Kur’an Kursu; 150 erkek, 150 kız yatılı olmak üzere tamamlanacak.
İSLAM DOĞRU KAYNAKLARDAN VE KİŞİLERDEN ÖĞRENİLMELİ
İslam’ın doğru kaynaklardan doğru kişilerden öğrenilmesi gerekmektedir. Bunun için her mahallede Kuran Kursu yaparak, Müftülüğe bırakmayı düşünüyoruz.
Sohbet ve okuma yeteneğini kaybeden bir toplum haline geldik, bunun tekrar kazanılması için gençlere yönelik kitap okuma faaliyetleri, güçlü bir gelecek için okumamız lazım. 159 okuma grubu ile çalışma yürütüyoruz. 1758 tane öğrencimiz var. Artırılırsa daha iyi olacaktır. 7 bin 255 kitap verdik gençlerimize.
SOHBET VE OKUMA YETENEĞİMİZİ KAYBETTİK
Mayıs ayının başında kitap fuarımız açılacak. 13 bin civarında çocuklara tatil kitabı veriyoruz. Tarih ve kültürel faaliyetlerimiz sürüyor. Ziyaret edilmesi gereken yer anlamında muhteşem tarihi ve kültürel yerlerimiz var. Çanakkale’ye götürüyoruz Bursa’ya da giderken gelirken uğranıyor, Konya ve Hacı Bektaş ziyaretlerini de 2017 programının içerisine koyduk.
Önemli gün ve gecelerle ilgili programlarımız sürüyor. Anma programları vefa programları yapıyoruz. Tiyatro konser şiir müzik dinletisi yine yıl içerisinde çok sayıda yapılıyor. Birlik beraberlik kaynaşmaya vesile oluyor bu etkinlikler.
Bin civarında konuşmacıyı Çorum’a davet etmişiz. 15 Temmuz sempozyumu düzenleyeceğiz.
Şehirdeki tüm önemli organizasyonlarda belediye o işin lokomotifi mesafesinde oldu. Varsa biz iş biz varız dedik her zaman. Yapılacak işleri sahiplendik. Koştuk koşturduk, terör saldırılarından hemen sonra devasa bayraklarla şehri donattık, 15 Temmuz gecesi başlayıp 27 gün süren her hereke yemesinden içmesinden oturmasından kalkmasından ne eksiği varsa yapılması gereken her işi belediye olarak yaptık. Bundan da mutluluk duyduk. Biz bu milletin hizmetkarıyız. Anlayışımız böyledir.
TURİZM KONUSUNDA TANITIMDA BAŞARILI OLAMADIK
Şehrimizin turizmini geliştirmek için yaptığımız ziyaretler var. Turist çekme konusunda bir türlü gerekli ivmeyi yakalayamadık. Çorum’u tanıtmaya devam edeceğiz. Kent konseyi aktif olarak çalışıyor. Kültürel ve sanatsal etkinliklerde Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğüne paralel hizmet koyuyor. Kent konseyinin geniş tabanlı bir katılımı var.”