Son Güncelleme: 15 Mayıs 2017 23:03 Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Suriyeli mültecilere yönelik “Sosyal Uyum” projesi adını verdikleri proje kapsamında yapılan yardımlardan başka düzenli hiçbir ödeme ve yardım olmadığına dikkat çekerek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kanalıyla bu mültecilere maaş verildiği ile ilgili söylentiler tamamen yanlıştır. Yanlıdır. Belki de maksatlı çıkarılmış söylentilerdir” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Çorum Valiliği tarafından düzenlenen Koruma Altındaki Çocuklar 7. Türkiye Yüzme Şampiyonası için Çorum’a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Valiliği ziyaret etti.
Vali Necmeddin Kılıç ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Yardımcısı Ersoy, burada Çorum’a yapılan yatırımlar ve mültecilere yönelik yardımlar hakkında açıklamalarda bulundu.
Sosyal uyum projesi kapsamında kişi başına 100 lira yardım yapıldığını ve bunun da belirli şartlarının olduğunu açıklayan Bakan Yardımcısı Ersoy, mülteci ailelerle dört taneden fazla çocuk ya da 50 yaş üzerinde bireyler olacağına işaret etti. Ersoy, ayrıca mültecilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine kayıt yaptırmış olmalarının gerektiğini ifade etti.
“1 milyon 300 bin Suriyeli’nin başvurusunu aldık”
Mültecilere yapılan yardımların insani yardım fonundan karşılandığını anlatan Ersoy, “Kaynağı insani yardım fonu tarafından yani dış kaynaklar tarafından karşılanan Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden bir kuruş çıkmadan o fonlarla karşılanan bir kaynakla bugüne kadar 1 milyon 300 bin Suriyeli’nin başvurusunu aldık. Geçen haftaki rakamlar itibariyle söylüyorum. Bugün bu rakamlar çoğalmıştır. Böylece 1 milyon 300 bin Suriyeliyi kayıt altına almış olduk. Bunların 800 bin başvurusu değerlendirildi. Yaklaşık 500 binin üzerine 600 bine yakın Suriyeli bu yardımdan kişi başı 100 lira olarak faydalanır hale geldi. Bunun dışında devletimizin ödeneği daha doğrusu devletimizin ödenmesine aracılık ettiği hiçbir yardım yoktur. Devletimizin doğrudan yaptığı bir bağışta yoktur. Bu yardım kaynağı yurt dışından gelir. Sekretaryasını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları yapar. Ödemeyi Kızılay. Kızılay’ın verdiği kartlarla yapıyoruz. Böyle 3 ayrı kurumun işbirliği ile bu insanların asgari insani ihtiyaçların karşılanmasına uluslararası camianın yaptığı katkıyı onlara aktarmış oluyoruz. Başka da yaptığımız devletimizin yaptığı hiçbir düzenleme yoktur” şeklinde konuştu.
“Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi 15 Temmuz’da Hizmete Girecek”
Basın Toplantısı esnasında Vali Necmeddin Kılıç’ da yaptığı açıklamada İlimizde sosyal hizmet alanında yapılabilecek hizmetlerin en üst seviyede yapıldığını, bu konuda birçok projenin hayata geçirildiğini söyledi.
Yapımı devam eden Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Sağlık Bakanlığında geçici kabulünün yapılarak İl Sağlık Müdürlüğüne teslim edildiğini, bu günden itibaren bölümlerin taşınmaya başlayacağını 15 Temmuz 2017 tarihi itibari ile de devlet büyüklerimizin de katılımı ile yeni hastanemizin tam hizmete gireceğini söyleyerek binanın mükemmel bir yapıda olduğunu ve ödüllü bir bina olduğunu belirtip yeni hastanemizin Çorumlu vatandaşlarımıza hayırlı hizmetler vermesini diledi.