Son Güncelleme: 9 Şubat 2019 11:30 Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Kemal Kurt, İl Başkanı Faruk Cıdık ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çorum TÜMSİAD Şubesine ziyarette bulundu.
Ziyarette sırasında konuşan Kurt, Müslümanların son dönemlerde içine düştüğü girdaplardan ve yaşanan felaketlerden dolayı yaşadıkları üzüntüyü ve bu durumun düzeltilmesi için yapılması gerekenler hakkında fikir alış verişinde bulunduklarını dile getirdi.
Kurt, özellikle İslam âleminin yaşadığı bu manevi çöküntülerden kurtulmanın yolunun yine Allah’ın ipine sımsıkı sarılmadan geçtiğini ve Müslümanların dünyada söz sahibi olabilmesi için eğitimin ve ekonominin ne kadar önemli olduğunu konuştuklarını bildirdi.
LİDER ÜLKE OLMAK İÇİN AĞIR SANAYİ MECBURİDİR.
Necmettin Erbakan,hocamız Yeniden Büyük Türkiye’yi kurmak için 1977 yılında meşhur Ağır Sanayi Hamlesini başlattı. Türkiye’yi lider ülke yapmak için yola çıktı. Hiç yoktan, borç alarak değil, kendi paramızla, milli imkânlarımızla bu büyük tarihi hamleyi başardı. Çok kısa bir süre içinde 70 tane fabrikayı tamamlayıp hizmete açtı. Ağır Sanayi Hamlesi 200 fabrikalık bir programdı. Bu Ağır Sanayi Hamlesi 5 bölümden meydana geliyordu.
1. Zaruri ihtiyaç maddelerini karşılayan büyük sanayi kuruluşları: 13 şeker fabrikası,18 çimento fabrikası,12 gübre fabrikası, 6 kâğıt fabrikası. 28 Sümerbank fabrikası, 2 nebati yağ fabrikası, 27 Et kombinası. 7 filtresiz sigara fabrikası, Böylece bu ihtiyaç maddelerini karşılayacak fabrikalar; 113 tane yaptı.
2. Nasıl lider ülke olunacak? Fabrika olarak 7 tane demir çelik, 32 tane makine kimya’nın ağır makine fabrikası kurularak.! Tümosan motor ve makine sanayi 13 tane. Taksan 4 tane. Temsan 12 tane, Tüsaş 1 tane. Tersane 2 tane. Ziraat Makineleri sanayi 3 tane. Kaç tane yaptı bu makine fabrikası? 74 tane. 113 tane ihtiyaç karşılayan fabrika, 74 tanede makine fabrikası.
3. 4 tane de ağır harp sanayi fabrikası; Tank fabrikası Top fabrikası Roket fabrikası, Harp gemisi fabrikası. Elektronik sanayi Testaş 2 tane. Telesan’ı kurulma süreci ile şekillenen dönem.
Yaygın sanayi kuruluşları DESİAB’ı kurup Avrupa’daki işçilerimizin parası heba olmasın, devlet bankası olarak bunlar nemalandırılsın gayreti. Organize sanayi bölgesi 63 tane. Küçük sanayi sitesi 250 tane . Büyük enerji tesisleri olarak iki tane Atom Santrali programlanmısı. Atom santrali ile ilgili projeler. Böylelikle yüzde 50 daha ucuza mal olan bir sistem. oHidroelektrik santralleri 17 tane. Termik santraller 7 tane. Rafineriler 3 tane toplam 29 tane.
4. Büyük madencilik tesisleri; 26 tane cevher çıkartma tesisi, 2 tane cevher zenginleştirme, bir tane izabe tesisi. Büyük sulama tesisleri: 46 tane baraj. Aynı süre içerisinde her yıl 100 tane gölet. 1000 tane derin kuyu pompası.
5. Büyük ulaştırma tesisleri; Otoyol projeleri. Bölünmüş yol projoleri, hızlı tren, havameydanı ve liman projeleri. Ağır sanayi hamlesi aslında 629 tane büyük tesisi ihtiva ediyor. Bunların içerisinde fabrika kuran fabrika olarak adlandırdığımız bölüm, enerji ve madencilik tesisleri 200 tane.Yatırımlar ise aralıksız devam ettirildi.Sözlerine devam eden Kurt peki soruyorum bunların hangileri satılmadı sonra da dolar yükselince ekonomimiz alt üst oluyor.Sanayicilerimiz işçi çıkartmak zorunda kalıyor.Çorumumuzu ele alırsak 17 yıldır.her seçim de %60 larda oy alan her seçim üç vekil çıkartan çorum ilimize hangi fabrika yapıldı.Fabrika yapıldı da biz mi görmedik, elimizde iki adet fabrikamız vardı çimento fabrikası, şeker fabrikası onları da sattık son söz olarak diyorum ki Artık ‘’UYANMA’’ vakti gelmiştir.Bizleri dinledikleri için Tümsiad başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum.