Son Güncelleme: 23 Nisan 2019 15:54 Dört kıtada 600’den fazla anahtar teslim projeye imza atan Alapala, Güney Asya’nın ve Bangladeş’in en büyük holdinglerinden Sena Kalyan Sangstha’nın günlük 300 ton kapasiteli un değirmeni projesi için anlaştı.
Yapılan açıklamaya göre, değirmen makinaları alanında dünyanın lider firmalarından biri olan Alapala, Sena Kalyan Sangstha’nın Bangladeş, Dakka’daki üretim tesisi için günlük 300 ton un öğütme kapasitesine sahip değirmeni için imzalar atıldı.
Alapala, Güney Asya’nın ve Bangladeş’in en büyük holdingleri arasında yer alan, Bangladeş ordusunun da iştiraklerinden biri olan Sena Kalyan Sangstha’nın projesini, imzalanan anlaşma paralelinde plana uygun şekilde tamamlayıp, teslim etmeyi hedefliyor.
Yapılan anlaşmayla ilgili görüşlerini bildiren Alapala CEO’su Görkem Alapala, “Sena Kalyan Sangstha un değirmeninin Bangladeş halkı için ayrı bir yeri ve önemi bulunmaktadır. Sena Kalyan; ülkesi ve halkı için çalışan, ülkenin en büyük holdingleri arasında yer alıyor ve ülkede referans niteliği taşıyor. Bangladeş ordusunun da iştiraklerinden biri olan tesiste farklı ülkelerden ithal edilen en kaliteli unlar üretiliyor. Alapala olarak, çimentodan su tesislerine, tekstilden teknolojiye kadar birçok alanda faaliyet gösteren dev bir holdingin projesini üstlenmek bizim için gurur verici bir durum. Sena Kalyan Sangstha’nın Kanada, Avustralya, Ukrayna, Rusya, Arjantin, Hindistan gibi farklı üretim koşullarının hüküm sürdüğü ülkelerden aldığı hammaddeleri standartlara uygun öğütebilmesi için standart prosesler yerine her aşamasında un kalitesi ve besin değerlerinden ödün vermeden öğütme işlemini gerçekleştirmemiz gerekiyor ve bunu başaracağımıza inanıyoruz. Sena Kalyan Sangstha tesisinin bizim Bangladeş ve Güney Asya’daki referans projelerimizden birisi olması için çalışacağız. Bu değirmenimizi de, terzi usulü değirmencilik anlayışımız sayesinde yıllar sonra dahi ekleme ve çıkarmalar yaparak o günün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarladık. Bu anlayışımızdan asla vazgeçmeden standart prosesler yerine yıllar sonra dahi küçük eklemelerle geliştirilebilecek tesisler kurmaya devam edeceğiz” dedi.