AK Parti Çorum İl Başkanı Yakup Alar, İlçelerde ki çiftçileri ziyaret ederek, yaşanan zirai dondan dolayı geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Ziyaret sırasında Başkan Alar’a AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alagöz ve Çorum Ziraat Odası Başkanı Adem Özdemir eşlik etti.
Geçtiğimiz günlerde Çorum genelinde etkili olan kar yağışı ve akabinde yaşanan don olayında çiftçiler etkilenmiş ve büyük zararlar meydana gelmişti.
Yaşanan bu don olayı sonrasında Çorum genelinde zirai don olayının yaşandığı bölgeleri ziyaret eden Başkan Alar, çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak çiftçilerin ve üreticilerin her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.
Çiftçilerle birebir görüşerek yaşanan mağduriyeti dinleyen Başkan Alar, Hasar gören ürünleri inceleyerek, devletin çiftçilere destek olacağını vurguladı.
“Çiftçilerin yaşadığı bu doğal afetten dolayı büyük üzüntü içindeyiz” diyen Alar, “Ancak şunu bilmelerini isterim ki yalnız değiller. Tespit çalışmalarının ardından gerekli destek mekanizmaların devreye alınacağına dair devletimize güveniyoruz. Tarım, şehrimizin can damarıdır. Üretimin devamlılığı için her türlü imkânı seferber edeceğiz” dedi.
Amaçlarının çiftçilerin yaşadığı bu zorlu süreci en hafif şekilde atlatmalarına yardımcı olmak olduğunu belirten Başkan Alar, ” Tarım sektörünü ayakta tutmak için devletimiz bütün imkanlarını seferber ediyor. Hükümetimiz güçlüdür; şimdiye kadar olduğu gibi, tarımsal faaliyette bulunan, ziraatle uğraşan çiftçilerimizin yanında olmaya devam edecektir” şeklinde ifadelerde bulundu.