Son Güncelleme: 11 Mayıs 2017 19:07 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sungurlu İlçe Başkanı Ali Erayhan, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in seçim vaatlerinde verdiği sözlerde durmadığını iddia etti.
CHP İlçe Başkanı Ali Erayhan, gazetemize yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Şahiner’in seçim öncesi vermiş olduğu vaatlerinden olan 10 tona kadar su parası almayacağını sözünü hatırlatarak, Şahiner’in sözünde durmadığını ileri sürdü.
Ali Erayhan, açıklamasında şu konulara değindi: “Başkan sözünde durmadığı gibi Ak Partili Belediye zamanında suyun tonu 8.70’di, şimdilerde ise 1.766’dı. Suyun tonuna yüzde 100’lük bir zam yapmış, ucuz su vaatleri veren Başkan vatandaşa pahalı su satıyor.
“BELEDİYEYE BORCU OLAN YANDI!”
Bu yetmez gibi vatandaşın Belediye’ye ev ve arsasından dolayı olan emlak borcunun hepsini kapatmadığı takdirde hiç bir malının ve mülkünün satışını gerçekleştiremiyor.
Yani Belediye borcu varsa vatandaş yandı! Borcun hepsini ya ödeyecek ya da evinin ve arsasının satışını yapamayacak. Biz de diyoruz ki; ‘sayın Belediye Başkanı seçim öncesi verdiğiniz bu vaatler nerede kaldı. Neden vatandaşlarımızı bu konuda mağdur ediyorsun’ (ucuz su vereceğiz) diye söyledin durdun ama 2 sene sonra baktığımızda yüzde yüz zam yaptın.
‘SOL GÖSTERİP SAĞ VURMAK’ ALIŞKANLIK YAPTI
Sende bu ‘Sol gösterip Sağ vurmak’ alışkanlık yaptı galiba.. Madem yapamayacaksın o zaman sözleri vermeyeceksin ki vatandaşı mağdur etmeyeceksin.”
Yapılan zamlardan sonra vatandaşın musluklarını açamaya korkar hale geldiğini vurgulayan Erayhan, temel ihtiyaç maddesi olan suyun pahalı olmaması gerekiyor. Geçimlerini zor koşullarda sağlayan vatandaşımıza birde yüzde yüzlük su zammı eklendi. Asgari ücretle geçinmeye çalışan vatandaşın bütçesini zorluyor” diye konuştu.