Son Güncelleme: 11 Nisan 2016 09:59 Ulukavak Anaokulu’nun düzenlemiş olduğu “Okul öncesinde Orff Scuhwerk yaklaşımı ve uygulamaları” adlı program için uzman eğitici Onur Erol 11 Nisan 2016 Pazartesi (Bugün) Çorum’a geliyor.
Ulukavak Anaokulu Müdürü Abdülaziz Öner, “Ulukavak Anaokulu Öğrenme Merkezleri Aktif Kullanımı konulu Projesi kapsamında okulöncesi, özel eğitim ve sınıf öğretmenlerinin büyük ilgi ile bekledikleri Orff yaklaşımında uzman eğitici Onur Erol konferans vermek üzere Çorum’a gelecek” dedi.
Orff tekniğinin çocuğun müziği okuyup yazabilen bireyler yetiştirilmesini sağlayan, bunun yanı sıra etrafı ile uyumunu, birlikte iş yapma duygusunu, doğaçlama yeteneğini ve en önemlisi yaratıcılığını geliştiren bir teknik olduğunu belirten Öner,”Eğitimde önde olan ülkelerin eğitimin her kademesinde uyguladıkları bir yöntemdir. Ulukavak Anokulu olarak eğitime verdiğimiz önem sebebiyle Orff yaklaşımının tanınması konusunda 11 Nisan 2016 Pazartesi (Bugün) saat:18.30’da Devlet Tiyatro Salonu’nda düzenleyeceğimiz konferansa tüm okulöncesi, özel eğitim ve sınıf öğretmenlerimizi davet ediyorum. Katılım ücretsiz olup, program sonunda katılımcılara katılım belgesi ve ritim çubuğu verilecektir” ifadelerini kullandı.
Onur Erol kimdir?
1998 yılında Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi bölümünden mezun oldu. Üniversite ögrenimi sırasında özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarla müzik çalışmaları yaptı. 1998 yılında Prof.Dr.Ulrike Jungmair’in Istanbul’da verdiği bir seminere katılarak Orff Yaklaşımı ile tanıştı.
1998 – 2001 yılları arasında çeşitli okul öncesi ve ilk öğretim kurumlarda müzik öğretmenliği yaptı.
2000 yılında Orff çalgıları ürettiği ve Pedagojik çalgı yapım eğitimleri verdiği ‘Kendin yap, Kendin Çal’ Atölyesi’ni kurdu.
2001 yılında Özel Alev Okulları’nda müzik öğretmenliğine başladı.
Yurtiçi ve dışında Orff Schulwerk ile ilgili bir çok seminere katıldıktan sonra aynı zamanda Türkiye’nin 30 farklı şehrinde eğitimcilere yönelik bir çok uygulamalı seminer ve konferanslar verdi.
2004,2006 ve 2009 yıllarında Avusturyanın Salzburg şehrinde bulunan Orff Enstitüsü’nde düzenlenen uluslararasi yaz kurslarında eğitmenlik yapan Erol; 2004 – 2005 yılları arasinda aldıgı Carl Orff bursu ile aynı üniversitede 1 yıl süreyle eğitim aldı. 2011 yılında Avusturya Orff Schulwerk Forum ve Orff Geselshaft dan “Train the Trainer” belgesi ,2010-2012 yılları arasında ABD San Francisco School’dan Orff Level-3 derecesi aldı.
2005’te “Karamela Sepeti” , 2011’de “Müzikolaj” ve 2015’te “Şarkı Söyle Dans Et” ve yine aynı yıl “Kendin Yap Kendin Çal”adlı kitapları ve aynı isimlerde çocuk şarkıları albümleri yayınlandı.
2015 yılında bestelediği ve yorumladığı şarkıların çocuklara evlerinde ve okullarında ulaşması amacı ile animasyon karakterleri ve çocukların birlikte yer aldığı şarkı videolarından oluşan ‘Karamela Sepeti’ adlı YouTube kanalını kurdu.
Halen Orff Merkezi ve Alev Okulları’nda görev yapmakta ve olan Onur Erol, Orff Ögretisi alanında koordinatörlük, danışmanlık ve eğitimcilik yapmakta ve kendi yazdığı şarkıları “Çocuklar İçin Müzik” konserleri ile çocuklara ulaştırmaktadır.
Onur Erol evli ve bir çocuk babasıdır.