Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği şu günlerde, Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince dondurma imalathaneleri ve satış yerlerine yönelik yapılan denetimlerde, hijyen koşulları, çalışanların ve kılık kıyafetlerinin temizliği başta olmak üzere iş yerlerinin mevzuata uygunluğu incelendi. Ekipler, imalathanelerde üretilen ürünlerden analiz için numune aldı.
“Halkın sağlığı birinci önceliğimizdir“ diyen İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı; “Çocuklarımızın yediği yiyeceklerin sağlıklı bir şekilde hijyen kurallarına uygun mekanlarda üretilmesi için bu denetimleri gerçekleştiriyoruz. Gıda denetim ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen rutin denetimler yaz aylarında daha da sıkılaştırılarak işletmelerde hijyen şartlarının sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilmekte, eksikleri olan işletmeler takip sürecine alınmaktadır. Yapılan bu denetimler hem iş yerlerinin güvenilirliği hem de toplum sağlığı açısından üstünde durulması gereken bir konudur. Bu nedenle yaptığımız denetim çalışmaları aralıksız devam edecektir” dedi.
Tüketicilerin, ürünlerde şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde, Tarım ve Orman Bakanlığının 174 numaralı “Alo Gıda Hattı’nı arayarak bildirimde bulunabileceğine işaret eden Sarı; başvurular sonucunda ilgili il ya da ilçe müdürlüğünün gereken denetimi ve yaptırımı uygulayacağını kaydetti.