Son Güncelleme: 10 Ekim 2019 20:56 Çorum İHH Arama Kurtarma ekibinin üç gün süren Bölgesel Doğada Arama Kurtarma (DAK) eğitimi, Çorum’un çakır köy mevkiinde gerçekleştirdi.
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma ekibinin Doğada Arama ve Kurtarma (DAK) Temel Eğitim Programı 1. Modül ve 2. Modül Kursu’nun Çorum bölümü tamamlandı. Afet ve savaş bölgelerinde yardım çalışmaları yürüten İHH’nın arama kurtarma ekiplerine, çetin koşullarda eğitimler verildi.
Gönüllülere, zor şartlarda hayata tutunabilmek için ip bağlamaktan çadır kurmaya, tehlikeli yollarda saatlerce yürümekten, sarp kayalıklardan ip yardımıyla düzlüğe inmeye kadar tüm eğitimler verildi. Eğitime 3 ilden, 35 gönüllü ve 3 eğitmen katıldı.
ÇORUM İHH Başkanı Selim Özkabakçı, eğitimler hakkında bilgi verdi.
Eğitimlerin ileri seviyeleri de olacak
İHH’nın arama kurtarma birimi eğitimlerde İNSARAG eksenli kendi yazdığı modülü uyguladığı açıklandı. Eğitimleri kendi yetiştirdiği eğitmenlerle gerçekleştirdiği ve eğitimlerin ileri seviyeleri de olacağı bildirildi.
Çorum’dan aramıza katılabilirsiniz
Çorum’dan Arama Kurtarma Gönüllüsü olarak aramıza katılmak isteyen tüm kardeşlerimizi Çorum İHH vakfımıza davet ediyoruz (0364 224 26 20). Çorum İHH Olarak hedefimiz ilk etapta Çorum’da 100 gönüllümüze eğitimlerini tamamlatıp sahada görev alabilecek duruma getirmektir. Şu ana kadar otuz gönüllümüz temel eğitimleri alarak sahada görev yapabilecek seviyeye ulaştılar.
Programın Eğitim Amaç ve Hedefleri
Acil Yardım çalışma alanını bütün yönleriyle değerlendirebilen, takım arkadaşlarıyla aynı operasyonel dil kullanabilen, beden ve ruh sağlığına dikkat eden, saha operasyonlarında mevcut hiyerarşi ve disipline uyum sağlayan, günlük hayatta aldığı eğitimlerin sorumluluğunun farkında olan, sahip olduğu alan bilgilerini farklı çalışma ortamlarında kullanabilen, ahlaki erdemler konusunda, topluma rehberlik edebilecek donanıma sahip, afetler ve müdahale konusunda sürekli kendini geliştirme isteği bulunan, edindiği bilgi ve becerileri muhatabının düzeyine uygun tarzda etkili bir yazılı ve sözlü aktarım becerisine sahip İHH Acil Yardım gönüllüleri yetiştirmektir.
Verilen eğitim başlıkları şu şekilde:
-Doğada Arama Kurtarmaya Giriş
-Kampçılık Ve Kamp Malzemeleri
-Teknik Malzeme Bilgisi
-Ekip Organizasyonu Ve Arazi Araması
-Harita, Pusula Ve GPS Sistemleri
-İpler Ve Düğümler
-Doğal Ana Emniyet Noktaları Oluşturma
-Yapay Ana Emniyet Noktaları Oluşturma
-İple İniş Teknikleri
-Beslenme, Sıvı Alımı Ve Çevre Koruma
-Yürüyüş Bilgisi Ve Teknikleri
-Meteoroloji Bilgisi
-İple Yapay Tırmanış
-Sabit Hatta İlerleme
-Statik Ana Emniyet Noktası Oluşturma
-Makara Sistemi Oluşturma
-Palanga Sistemi Oluşturma
-Az Eğimli Arazide Sedye İndirme/Çıkarma
-Uygulama Ve Yazılı Sınav