Son Güncelleme: 1 Mayıs 2017 11:04 Bolu’da bu yıl 3.üncü düzenlenen “İzzet Baysal Uluslar arası Mutfak Günleri” yarışmasında Çorumlu ikizler Emre Karaca ve Yunus Karaca en iyi ekip dalında 2. inci oldular.
28-30 Nisan tarihlerinde Bolu Belediyesinin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bolu Valiliği, Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (YEPAD) organize ettiği ve Bolu’da bu yıl 3.üncü düzenlenen “İzzet Baysal Uluslar arası Mutfak Günleri” sona erdi.
Bolu Belediyesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bolu Valiliği ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen ‘İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri’, Kent Meydanı’nda yapılan açılış töreniyle başladı.
Törene; Bolu Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, aşçı derneklerinin temsilcileri, aşçılar ve vatandaşlar katıldı.
3. gün süren ve Türkiye, Ukrayna, Romanya, Mısır, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 450 aşçının hünerlerini sergiledi.
Dünya Şefler Birliği (WACS) Başkanı Thomas Andreas Gugler ve yurt dışından gelen 36 jüri üyesi ile 12 kategoride yarışacak yemek ustalarının hünerlerininin değerlendirildiği yarışmalar sonucunda Çorumlu ikizler Emre Karaca ve Yunus Karaca en iyi ekip dalında 2. incilik elde ettiler.
Denizli Tavas Meslek Yüksek Okulu aşçılık bölümü öğrencileri olan Çorumlu İkizler 2.inci olmanın gururunu kendilerine sunulan kupayı kaldırarak yaşadılar.
Çorumlu ikizde daha önce ki yıllarda yapılan “İzzet Baysal Uluslar arası Mutfak Günleri” yarışmalarında da tavuk kategorisinde 2 tane 2.incilik, et kategorisinde 1 tane 1.incilik ve balık kategorisinde de 1 tane 3.üncülük elde etmişlerdi.