Son Güncelleme: 3 Haziran 2017 00:10 Çorum Valiliği koordinatörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Bağımlılığa Karşı Gençler Yarışıyor Projesi”nin ödül töreni yapıldı.
Buhara Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine Vali Yardımcısı Mehmet Erdem, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, H.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Yeşilay Başkanı Atilla Alpay, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Hükümetimiz bağımlılık ile ilgili seferberlik başlattı. Çorum’da bütün paydaşlar konunun önemine binaen her türlü çalışmaları yapmaktadır. Önemli olan farkındalık oluşturmak. Geleceğimiz sağlıklı nesillerin ellerinde daha yükseklere çıkacaktır. Projemize 88 okuldan 1.759 öğrenci katıldı.” dedi.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam ise kişiye ve topluma en fazla zarar veren maddenin uyuşturucu bağımlılığı olduğunu ifade ederek: “Bağımlılık noktasına gelmeden mücadeleyi yapmamız gerekiyor. Valimizin önderliğinde Çorum’da güzel çalışmalar yapılıyoruz. Gençlerimizi bu konuda bilgilendirmek, mücadelenin en önemli noktasıdır.” diye konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise, ‘Sarhoşluk veren içki kötülüklerin anasıdır’ hadisi şerifini hatırlatarak konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Bu hadisin doğrultusunda hareket etsek bağımlılıklardan uzak oluruz diye düşünüyorum. Madde bağımlılarının bu tip maddelere bağımlı olmalarının sebeplerinden biride manevi açlıktır. Biz evlatlarımıza madden her şeyi veriyoruz ama manevi olarak eksik bıraktığımız noktalara da dikkat etmemiz gerekiyor. Teknolojinin, ailenin, arkadaşın, çevrenin de etkili olduğu ortamlardan çocuklarımızı uzak tutmak adına manevi desteklerimizi destek edersek sadece kendi çocuklarımızı değil neslimizi korumuş oluruz.” diye konuştu.
Son olarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Mehmet Erdem ise, “Bu projenin Çorum için çok faydalı bir proje olduğunu vurgulayarak, özellikle gençlerin madde bağımlılığına karşı korunmaları gerektiğini söyleyerek, proje paydaşlarına teşekkür etti.
Çorum Valiliği koordinatörlüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Projenin diğer paydaşları; Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, İl Müftülüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Yeşilay Çorum Şubesi olan “Bağımlılığa Karşı Gençler Yarışıyor Projesi”nde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.