Son Güncelleme: 3 Nisan 2019 07:41 ”Glutensiz Üret Sağlıklı Tüket” Proje kapsamında Çorum’da kursiyerlere glutensiz yiyecek yapım ve teknik eğitimi veren Glutensiz Şef Süleyman Engin ve Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Özden Hitit Üniversitesi Alaca Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik düzenlenen ”Kariyer Günleri: Çölyak Hastalığı Hakkında Söyleşi” programına katıldı.
”Üniversite Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüseyin Özden ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğretim elemanı Süleyman Engin (Glutensiz Şef), Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Remzi Bilgili’nin davetiyle Çölyak hastalığı hakkında bilgilendirme yapmak için okulumuza ziyarette bulundu.
Okulun Aşçılık Programı öğrencileri ve diğer bölüm öğrencilerinin katılımı ile düzenlenen söyleşide Çorum’da Çölyaklı bireylerin bir derneği olduğu ve bu derneğin çeşitli projeler kapsamında şefimizin katkılarıyla glutensiz ürün üretme eğitimlerinin verildiği ifade edildi.
Şef meslek hayatının başlangıç noktasından başlayıp kariyer serüvenini, sektör tecrübelerini katılımcılarla paylaştı. Turizm sektöründeki faaliyetlerini, neden Glutensiz şef olduğunu ve glutensiz ürün üretmeye nasıl başladığını, bu serüvenle nasıl tanıştığını, uğraşlarını ifade etti.
Ardından çölyak rahatsızlığının nasıl ortaya çıktığını, sadece hamur işi ürünlerinden ibaret olmadığını, rahatsızlığın çözüm yollarını, diyet uygulamanın kişilere sağladığı kazancı açıkladı.
Son olarak Aşçılık Programı öğrencilere Çorum’un Glutensiz Şeflere ihtiyacının olduğunu, ürünlerin en son aşçıların elinden çıktığı için şeflerin yaratıcı olması ve ufuklarının geniş olması gerektiğini, araştırmacı olmalarını vurgulayıp geleceğin şeflerine öğütler verdi.