Son Güncelleme: 27 Aralık 2018 10:29 Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü ile Hitit Üniversite arasında “İş Yerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim” protokolü imzalandı.
Gerçekleştirilen protokol imza töreninde İş Sağlığı ve Genel Müdür Vekili Sedat Yenidünya, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Vekili Metin Karaman ve Hitit Üniversite İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Prof. Dr. Dursun Ali Köse hazır bulundu.
Protokol kapsamında Hitit Üniversitesi, 50 kişinin altında çalışanı bulunan işyerlerinin işveren/işveren vekili eğitimlerini verebilmek üzere yetkilendirildi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Türkiye’de toplam 1.745.161 işyerinin 1.005.866 adedinin 1-50 kişi çalıştıran işyeri olduğunun altını çizerek, toplam 13.680.505 çalışanın 4.217.562’lik kısmının da 1-50 kişi çalıştıran işyerlerinde yer aldığını vurguladı.
Yapılan protokol sonrasında 16 saatlik uzaktan eğitim ile “İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimleri verileceğini ifade eden Rektör Alkan, Hitit Üniversitesi’nin yürüteceği sertifika programıyla az tehlikeli iş kolunda; işe giriş ve periyodik muayeneler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin işveren veya işveren vekillerince yürütülmesinin önünün açıldığını belirtti.
Rektör Alkan, eğitimlerde başarılı olup belge alanların T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yapacağı “İSG Vekili Sınavına” giriş hakkı kazanacaklarını söyleyerek böylelikle 50’den az çalışanı bulunan ve az tehlikeli iş tanımında yer alanların kendi işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceklerinin altını çizdi.
“C SINIFI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI” KURSU BÖLGEDE TEK
Hitit Üniversitesi tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Alkan, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) çalışmalarının ciddiyetle yürütüldüğünü ifade ederek Hitit Üniversitesi bünyesinde toplam 11 İSG uzmanının görev yaptığını ve İSG Koordinatörlüğü’nün de çalışmaları yakından takip ederek destek verdiğini belirtti.
Bugüne kadar 500’ün üzerinde katılımcıya eğitim veren “C Sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlığı” Kursumuzun bölgede tek olma özelliğini koruduğunu ifade eden Rektör Alkan, program ile eğitim alan katılımcıların %60’lık bir oranla (Türkiye ortalaması 2017 yılı için %8) sınavdan başarılı olduklarını vurguladı. Kursun alanlarında uzman 16 İSG Eğiticisi ile birlikte faaliyetlerine başarıyla devam ettiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. Alkan, İSG eğiticilerinin protokolü yapılan işveren/işveren vekili eğitimlerine de katkı sağlayacaklarını dile getirdi.
Rektör Alkan, konuşmasının devamında yeni göreve başlamasından dolayı İş Sağlığı ve Genel Müdür V. Sedat Yenidünya’ya hayırlı olsun dileklerini iletti.