Son Güncelleme: 26 Ekim 2017 22:57 Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda “Bir Milletin Uyanışı:15 Temmuz” konulu 2017-2018 Akademik Açılış Dersi gerçekleştirildi.
Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, konuşmacı olarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özcan Güngör katıldı.
15 Temmuz’u Sosyolojik açılardan değerlendiren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özcan Güngör, öncelikle tarihsel bağlamda Türklerin İslamlaşma sürecine değinerek, bu noktada sözlü din anlayışından ziyade kitabi İslam anlayışının son derece önemli olduğunu, aksi takdirde insanların sözde dini lider görünümündeki kişilerin etrafında toplanarak, İslam konusunda yanlış yönlendirildiğini ve dolayısıyla yanlış bir din anlayışının ortaya çıktığını söyledi.
Konuşmasında yakın siyasi tarihten örnekler veren Güngör, dış güçlerin desteği ile gerçekleşen 28 Şubat Post modern darbesinin, Türk toplumunun dini, milli, kültürel ve manevi reflekslerini pasifize ettiğini, ancak 15 Temmuz hadisesinde ise büyük Türk milletinin benzer bir hatta daha vahim bir tablonun ortaya çıkmasını canı kanı pahasına önlediğini ifade etti.
15 Temmuz’un motivasyonunun saptırılmış bir dini anlayıştan alan terör hadisesi olduğunu ve bu hadisenin en önemli sonucunun onların beklemediği şekilde milli birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olduğunu kaydetti.