Son Güncelleme: 7 Kasım 2019 23:03 Hitit Üniversitesi ile Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇOSİAD) arasında “Çorum Sanayi Kuruluşlarında Çalışan Personel İçin Eğitim İş Birliği Protokolü” imzalandı.
Protokol ile üniversitenin bilgi birikiminin sanayiye aktarılması hedefleniyor.
Rektörlük Senato Salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversite-sanayi işbirliğine yönelik somut adımlar atıldığını ifade ederek “Bu tür adımlar küçük ayak sesleriyle başlar daha sonrada büyük açılımlara fırsat verir” dedi.
Bu tür işbirliklerinin, üniversite-sanayi birlikteliği noktasında somut adımlar atılması için önemli olduğunu kaydeden Öztürk, “Üniversite olarak sanayi ile yeni işbirliği alanları geliştireceğiz. Bu tür projelerde yer alacak hocalarımıza her türlü desteği sağlamak için gerekli olan planlamayı yaptık. Protokolün hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı ise işbirliğinden dolayı üniversiteye teşekkür ederek, “Sanayiciler olarak üniversitenin böyle işbirliklerini görmekten dolayı mutluyuz. Sanayicilerimiz ar-ge faaliyetlerine başlamada çekingen davranıyorlar. Bu proje ile ar-ge çalışmaları noktasında önemli bir adım atılmış olacak” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve ÇOSİAD Başkanı Hayri Şamlı “Çorum Sanayi Kuruluşlarında Çalışan Personel İçin Eğitim İş Birliği Protokolü”nü imzaladılar.
İmza törenine Rektör Yardımcıları Prof. Halil İbrahim Şimşek, Prof. Dr. Nurcan Baykam, Teknokent Müdürü Prof. Dr. İrfan Kurtbaş ve ÇOSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Sarıaslan da katıldı.
PROTOKOL KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?
Protokol ile üniversitedeki bilimsel potansiyelin, bilgi birikiminin ve her türlü altyapı imkanlarının ortak yapılacak çalışmalarla sanayiye aktarılarak uygulanmasının sağlaması, ekonomik değere dönüşmesine katkıda bulunulması ve Çorum’da ki firmaları ar-ge ve inovasyon ağırlıklı çalışmalara yönlendirerek, üniversite ve sanayiciler arasında sürdürülebilir bir kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin sağlaması amaçlanıyor. Hitit Üniversitesi bünyesindeki enstitülerde lisansüstü eğitim yapan öğrencilerin ve sanayi kuruluşunda çalışan personelin, öncelikli olarak çalıştıkları sanayi/sektör ihtiyaçları doğrultusunda niteliklerinin artırılmasına yönelik eğitimleri, Hitit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HİTİTSEM) bünyesinde gerçekleştirilecek.