Son Güncelleme: 18 Haziran 2017 10:42
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, iftar programı için geldiği Çorum’da şehrin ünlü yöresel yemeklerinden İskilip Dolması’nın yapımı hakkında bilgi aldı.
Şoförler ve Nakliyeciler Odası tarafından Kamyoncular Garajı ve Nakliyeciler Sitesindeki geleneksel iftar programında davetlilere ünlü İskilip Dolması ikram edildi.
Dünyanın en uzun sürede pişen yemekleri arasında yer alan ve Osmanlı döneminde “sefer yemeği” olarak bilinen İskilip Dolması, TŞOF Genel Başkanı Fevzi Apaydın’ın bir hayli dikkatini çekti. Dolma kazanının başına geçerek yapımı hakkında bilgi alan Fevzi Apaydın, Çorum’un yöresel lezzetlerinin oldukça zengin olduğunu dile getirdi. Bu arada, iftara katılan konuklar, İskilip Dolmasını bir hayli beğendi.