Son Güncelleme: 9 Mart 2018 17:26 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir basın açıklaması yapan Diyanet Sen Çorum Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yıldırım, bugün tüm dünyanın gözleri önünde kadınlara karşı akıl almaz işkenceler, tecavüzler ve cinayetler işlendiğine ve insanlık onuru ayaklar altında çiğnendiğine dikkat çekerek; “Kadınlar hak ettiği değeri görebilmesi için herkese sorumluluklar düşüyor.” dedi
Diyanet Sen Kadınlar Komisyonu tarafından 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle sendika binasında bir basın toplantısı düzenlendi.
Kadınlar Günü ile ilgili bir basın açıklaması yapan Diyanet Sen Çorum Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yıldırım, İslam dini sayesinde kadınların hak ettiği saygınlığı kazandığına dikkat çekti.
İslamiyet öncesinde insan haklarının sadece güçlüler için geçerli bir kavram odluğunu belirten Yıldırım; “İslam dini yeryüzüne insan haklarının tüm insanlık için elzem olduğunu ilan etti. Hayat hakkı bile sınırlı olan kadın, İslam dini sayesinde hak ettiği saygınlığı kazanmıştır. İslam dini, kadının pazarlardan alınıp satılan bir eşya olmadığını, her şeyden önce onun da bir insan olup, toplumun en küçük bölümü olan ailenin kurulmasında erkeğin bölünmez bir parçası olduğunu, onsuz erkeğin hiç bir şey yapamayacağını çok açık bir şekilde beyan etmiştir. Peygamber efendimiz Veda Hutbesi’nde; ‘Herkesin can, mal ve namusu tecavüzden korunmuştur. Kimsenin kimseye zarar verme hakkı ve yetkisi yoktur. Kadınlar, erkeklerin hayat arkadaşıdır. Erkekler onlara iyi muamele edecektir. Onlarında tıpkı erkekler gibi mal mülke tasarruf hakkı vardır. İnsanlar ırk, ve renk farkı gözetmeksizin birbirine eşittir.” Diyerek insan hakları ile ilgili olarak birçok hükmü ilan etmiştir” dedi.
Bugün tüm dünyanın gözleri önünde kadınlara karşı akıl almaz işkenceler, tecavüzler ve cinayetler işlendiğine ve insanlık onuru ayaklar altında çiğnendiğine dikkat çeken Yıldırım; “Bunun en kesif olarak yalandığı yer ise Suriye’dir. Suriye’de yaşanan bu insanlık dramından hayata tutunmak adına bir umutla kaçmak isteyenler birçoğu maalesef ancak ölüme tutunmuş, kaçamayanlar ise çocuklarını organ mafyalarının, kaçakçıların insafına bırakılmak zorunda bırakılmıştır. Şu anda Suriye’de hapishanelerde 13 bin 581 kadın ve 18 yaşın altında kız çocukları işkence çekmekte. Bu ölümler vicdanların ölmesidir, bu işkenceler dünyaya yapılan işkencelerdir” şeklinde konuştu.
Toplumda kadınların hak ettiği değeri görmesi için herkese görevler düştüğünü belirten Yıldırım; Kadına yönelik şiddet sadece bununla sınırlı değildir. Maalesef ülkemizde de toplumsal bir sorun olarak hala varlığını sürdürmekte ve kadına uygulanan şiddet toplumun tamamını olumsuz etkilemektedir. Şiddetin önlenmesi için öncelikle eğitim programımızı, şiddetin her türüne karşı dik duracak şekilde değerlendirilmeli ve önleyici tedbirler alınmalı. Toplumda kadınların hak ettiği değeri görmesi için herkese görevler düşmektedir. Toplum olarak eş olan, anne olan, ve hepsinden önemlisi bir insan olan kadınlara hak ettikleri değeri vermeliyiz.” dedi