Son Güncelleme: 31 Ekim 2016 12:22 Güreşler Kargı panayırına damgasını vurdu
Geleneksel Kargı Panayırının kapanışı Kargı çayır mevkiinde yapılan geleneksel yağlı güreşlerle yapıldı.
Güreşlere; Ak Parti Çorum Milletvekili TBMM İdari Amiri Salim Uslu, Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Kurucular Kurulu Üyesi, 22. Dönem Ak Parti Çorum Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen,Ak Parti Çorum İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Ak Parti Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar,Ak Parti Kargı Kadın Kolları Başkanı Av. Gülhan Demiral, ilçe belediye başkanları,Çordef Başkanı Cemil Yaşkabak, Karder Başkanı Mehmet Yurt,dernek başkanları,muhtarlar ve binerce kişi katıldı.
KARGI’DA KIRKPINAR HAVASI ESTİ
Yüzlerce güreşçinin katıldığı Kargı panayırı yağlı güreşleri Kırkpınar yağlı güreşlerini aratmadı.Her kategoride güreşen güreşçiler izleyenlerin beğenisi topladılar.Panayırın son gününde yapılan yağlı güreşler sabah saat: 09: 00 da başlayıp akşam saat:17.00 de bitti.Kıyasıya güreşen güreşçiler bu yılda Kargı panayırı yağlı güreşlerine damgalarını vurdular.
KARGI BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ ŞEN “BU TABLO KARŞISINDA MUTLUYUZ”
Başkan Şen açıklamasında; “Yüzlerce güreşçinin kispet giydiği bu günde yapılan yağlı güreşler Kargı’ya meşhur Kırkpınar yağlı güreşleri havasını estirdi.Bu tablo ve özellikle bu yoğun izleyici kitlesi karşısında mutluyuz ve gurur duyuyoruz.Bu güzel organizasyona maddi ve manevi desteklerin veren tüm herkese teşekkür ederim.”dedi.
BU YIL BİR İLK OLARAK KOÇ AĞALIĞI SEÇİMİ YAPILDI
Bu yıl bir ilk daha yapılarak KOÇ AĞALIĞI seçimi yapıldı.2016 yılı Koç Ağası, Kargı Çiftci Malları Koruma Başkanı Ahmet Uğraşkan aldı.Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen tarafından bir adet koç ağaya hediye edildi.
2016 YILI ASIRLIK GELENEKSEL KARGI PANAYIRI YAĞLI GÜREŞLERİ AĞASI ÇORDEF FENEL BAŞKANI CEMİL YAŞKABAK OLDU
Asırlık Geleneksel Kargı Panayırı yağlı güreşlerinde her sene yapılan ağalık seçimi bu senede hızlı geçti.Ağa adayları kıyasıya yarıştı.35 bin lire vererek 2016 Güreş Ağası Çordef Genel Başkanı Cemil Yaşkabak oldu.
BAŞPEHLİVAN RECEP KARA OLDU
Kıyasıya yapılan yağlı güreşlerin odak noktası olan baş pehlivanların güreşi izleyenleri nefessiz bıraktı.
Başpehlivanlık güreşlerinde Recep Kara birinci olarak başpehlivan oldu.İkinci Serhat Balcı ve üçüncü ise Hamza Köseoğlu ve Ünal Karaman Oldu.
Final hediyelerini Kargı Kaymakamı Ali Erdoğan, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen ve işadamı Cemil Yaşkabak verdi.