Son Güncelleme: 24 Şubat 2016 15:21 Çorum’un Kargı ilçesinin meşhur “Sırık Kebabı” Sungurlu’da açılan lokantada ilçe halkının damak tadına sunuldu.
Sunguroğlu Mahallesi Belediye Caddesinde yaklaşık 1,5 ay önce hizmete giren lokantada Kargı’nın meşhur “Sırık Kebabı” diğer adıyla kuzu çevirme vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Lokanta sahibi Dursun Kırtay, muhabirimize yaptığı açıklamada, Sungurlu’da sırık kebabının olmayışını bir eksiklik olarak gördüğünü belirterek, bu farklı ve değişik lezzeti ilçeye getirdiğini söyledi.
Kırtay, “Kargı’nın meşhur sırık kebabını farklı ve leziz bir lezzet olduğu için hemşehrilerimin damak zevkine sundum. 1,5 aylık bu kısa zamanda yoğun taleple karşılaştık. Hemşehrilerimizin olumlu düşünceleri doğrultusunda bizde bu işi en iyi ve kaliteli şekilde yapıyoruz.
Günde 2 bazen 3 adet kuzu tüketiyoruz. Yapılışından bahsedecek olursak, günlük kesim yapılmış yaşını almamış kuzuyu, bedeninden kuyruğunu ayırarak, içerisine kaya tuzu atılıp sırığa takıyoruz. Gövdesi dikildikten sonra, ateş tuğlasından yapılan kebap ocağında meşe odunu ile yanan harlı ateşin önünde pişmeye bırakıyoruz. Makine yardımıyla dönen kuzu ateş önünde piştikten sonra, servise alınarak yanında yayık ayran ve mevsim salatayla müşterilerimizin damak zevkine sunuyoruz. Ayrıca porsiyon yanı sıra kilo ile de sunum yapıyoruz.
Bunun yanında kuzu ciğerinden, meşhur “ciğer kebabı” da yapmaktayız. Tüm Sungurlu halkını bu değişik lezzetleri tatmak için lokantamıza bekliyorum.”dedi.