Son Güncelleme: 6 Ağustos 2018 09:04 Çorum Halk Eğitim Merkezi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, örnek bir çalışmayı hayata geçiriyor.
Kurban Bayramı’nda yaşanan kazaların azaltılması ve kurban kesimlerinin daha sağlıklı ve düzenli yapılabilmesi için Çorum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü ile Çorum Belediyesi, Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Çorum İl Müftülüğü işbirliğinde “Kurban Kesim Elemanı Kursları” düzenlenmesine dair hazırlanan protokol çerçevesinde kurs açmak için çalışmalar tamamlandı. Bu eğitimlerde İş Sağlığı ve Güvenliği uzmanı, Belediye veteriner hekimi, İlçe Müftülüğü ile İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri görev alacaktır.
Kurs 13-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında öğleden sonraları saat 13:30-16:30 saatleri arasında Halk Eğitimi Merkezinde teorik eğitimler verilecek, uygulamalı eğitimler Gök Bek Mezbahanesinde olacaktır.
Halk Eğitimi merkezi Müdürü Fuat Bal , “Kursumuzda İş sağlığı ve güvenliği, Kurban Kesmenin İslamiyetteki yeri ve önemi, Kurban Kesim İşleri anlatılacaktır. Müracaatlar 10 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar Çorum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır” dedi.
Bal, Kurban bayramında nitelikli kesim elemanı ihtiyacının hayli fazla olacağından hareketle işin uzmanı eğitimcilerin yürüteceği kurs programı ile nitelikli kesim elamanı yetiştirmek, yetişmiş elemanları ise bu alanda geliştirmek istediklerini kaydetti.
Kurban Bayramı’nda ibadet amacıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kesim yapmalarını sağlamak için düzenleneceğini vurgulayan Bal, kurs için talebin fazla olduğunu ve kayıtların başladığını belirtti.
Kurban Kesim Elemanı Yetiştirme Kurs programı içerisinde kursiyerlere,
– Kurban kesmenin önemi ve anlamı,
– Kurban kesimindeki hijyen kuralları,
– Kurban kesilecek yerlerin tanzimi,
– İnsan sağlığı açısından alınması gereken önlemler,
– Yaralanmalara karşı önlemler, ilkyardım,
– Yasal olarak kesim yapılması gereken mahaller,
– Kurban kesim teknikleri (uygulamalı)
– Kurban yüzme teknikleri (uygulamalı)
– Etlerin parçalanması teknikleri (uygulamalı) konularını kapsayan bir eğitim verilecektir.