Son Güncelleme: 14 Mayıs 2017 09:35 Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çorum Kent Konseyi iş birliğinde hazırlanan ve Karşıyaka Şehit Onur Bakbak İlkokulu tarafından uygulamaya konulan Kültür ve Sanatla Büyüyen Minik Eller Projesi kapsamında; ‘’Masal, Şiir ve Öykülerle Çocukların Düşünsel Dünyasına Yolculuk’’ konulu etkinlik yazar Savaş Ünlü, şair Nebih Nafile, yazar Erdal Şahin ve şair Kenan Yaşar’ın katılımlarıyla Buhara Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Sınıflarda yapılan atölye çalışmalarının ardından düzenlenen etkinlik yazar Erdal Şahin’in yönetiminde belirlenen program dahilinde sunuldu.
Mor Hırkalı Aşk, Marasanta ve Söz Ağrısı şiir kitaplarının şairi, Öyküncü Öykü kitabının yazarı Kenan Yaşar; edebiyatımızda şiirin popüler kültürle mücadelesini örneklerle açıklarken, dil-edebiyat dergilerinin edebiyat kültüründen çıkarılmakla kaşı karşıya olduğunu belirtti.
Hatay’dan konuk olarak gelen, Su Duruluğu, Yarına On Kala, Güneş Hepimiz İçin şiir kitaplarının şairi ve ozan Nebih Nafile, kültür ve sanatın bir döngü şeklinde, çocuklarla birlikte büyümesinin gerektiğini ve bu yolculuğun okuma kültürü oluşturularak beslenmesinin önemine dikkat çekti. Söylediği türkülerle programa renk katan Nafile, okuduğu şiirlerle de izleyicinin beğenisini topladı.
Edebiyatımıza 150 den fazla eser kazandıran, mizah ustası Savaş Ünlü, sunumunda; kültür ve sanat faaliyetlerinin okullarda vazgeçilmez olması gerektiğini, çocuklarda var olan yeteneklerin ancak bu şekilde ortaya çıkarılıp geliştirilebileceğini söyledi. Edebiyatımızda öykü ve masalın gelişim sürecini, 1980’ li yıllardan günümüze bir panorama şeklinde sundu.
Çocuk edebiyatımıza 22 eser kazandıran, Aynadaki Yüz, Hüzne Konan Kelebek, Aşk ve Aşk, Uwa romanlarının yazarı Erdal Şahin, ülkemizde hızla kötüleşen okuma kültürüne dikkat çekerek, yetişkinlerin çocukluk döneminden sonra hızla okumaktan vazgeçtiğini ifade etti. Yetişkinler çocuklarından okuma yapmalarını istiyorlar ancak kendileri istediklerinden çok uzaklar, ifadelerini kullanan yazar; çocukların kitap seçimine müdahale edilmesinin yanlış olduğunu, kitap okuma sevgisinin tercihlerle ortaya çıkıp, çeşitlendiğini söyledi.
Katılımcı şairlerin şiirlerinin öğrenciler tarafından seslendirildiği program, okul müdürü Cemalettin Tunç’un günün anısına plaket takdimi ile sona erdi.
Programın ardından İmza etkinliği, öğrencilerle söyleşiler ve fotoğraf çekimleri yapıldı.
Etkinliklerin ardından, proje kapsamında Umut Radyo stüdyolarında yapılan Karşıyaka’nın Sesi adlı radyo programına katılan şair ve yazarlar; minik sunucular Asya Cin ve Burçin Çınar’ın konuğu oldular. Danışmanları Meltem Çınar’ın denetiminde öğrenciler tarafından başarıyla tamamlanan sunum, yazar ve şairlerin beğenisiyle karşılandı.