Son Güncelleme: 8 Aralık 2016 19:27 Bitkisel Ürünler ve Aromatik Yağlar Pazarlamacılığı Uzmanı Sn. Nezih Adil Kayışoğlu, Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda Pazarlama ve Reklamcılık bölümü öğrencileri ile buluştu.
6 Aralık Perşembe günü Bitkisel Ürünler ve Aromatik Yağlar Pazarlamacılığı konulu söyleşi düzenlendi.
Programa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör. Ömer Faruk Karakaş, Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Alper Bora Demirel, Öğretim Elemanları Öğr. Gör. İlhan Gülcan, Öğr. Gör. Emre Akgözlü ve Öğr. Gör. Adnan Oduncu ve Pazarlama ve Reklamcılık bölümü öğrencileri katıldı.
Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Bitkisel Yağların toplanmasından pazarlanmasına, ürünün hazırlanması gibi konular hakkında bilgiler veren Sn. Nezih Adil Kayışoğlu “ Türkiye 174 familyaya ait 1251 cins ve 12.000’den fazla tür ve tür altı taksonu (alt tür ve varyete) ile oldukça zengin bir floraya sahiptir. Bu taksonların 234’ü yabancı kaynaklı ve kültür bitkisidir. Geriye kalan diğer türler ise yurdumuzda doğal yayılış gösteren bitkilerdir. Tüm Avrupa kıtasının yaklaşık 12.000 kadar bitki taksonuna sahip olduğu düşünüldüğünde yurdumuzun bitki örtüsü bakımından nedenli zengin olduğu görülmektedir.” dedi. “Mesela Dünya kekik dış ticaret hacmi yaklaşık 12-13 bin ton civarındadır. Türkiye son beş yılda yaklaşık 9-12 bin ton kekik ihraç ederek Dünya’da lider ülke konumundadır.” diye ekledi.
Sunumun ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Sn.Nezih Adil Kayışoğlu’na Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Alper Bora Demirel tarafından Teşekkür Belgesi verildi.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık böyle bir programa katılarak sektör hakkında verdiği değerli bilgilerden ötürü Bitkisel Ürünler ve Aromatik Yağlar Pazarlamacılığı Uzmanı Sn. Nezih Adil Kayışoğlu’na teşekkürlerini iletti.