Son Güncelleme: 28 Ekim 2017 08:55 Çorum’da yapılan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA) Yönetim Kurulu toplantısında, bölgede bulunan Organize Sanayi Bölgelerinin “Ortak Üretim ve Teknolojik Yenilik Altyapısının” iyileştirilmesi ele alındı.
OKA Yönetim Kurulu 2017 Ekim ayı toplantısı, Tokat Valisi OKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Ömer Toraman başkanlığında gerçekleştirildi. Çorum Valisi Necmeddin Kılıç’ın ev sahipliği yaptığı toplantı da yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.
Tokat Valisi OKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Ömer Toraman, geçtiğimiz ay Amasya’da yapılan yönetim kurulu toplantısında ajansın 2017 yılı çalışma programında Güdümlü Proje Desteği başlığında yer alan Çorum Tıbbi ve Aromatik Bitki Üretim Merkezi haline getirilmesi için Çorum İl Özel İdaresi ve Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olmak üzere iştirakçileri liderliğinde hazırlık çalışmaları tamamlanarak OKA’ya sunulan “Çorum Tıbbi ve Aromatik Bitki Üretim Merkezi Haline Getirilmesi Projesi”ne yönetim kurulu tarafından yapılan değerlendirmelerin ardından KDV dahil 3 milyon 35 bin 554 TL toplam bütçe ve yüzde 75’ine karşılık gelen 2 milyon 276 bin 665 TL tutarındaki hibe ile 2017 yılından itibaren desteklenmesine karar verildiğini hatırlattı.
Toraman, Ajans mevzuatına göre anılan proje ve fizibilite raporunun Kalkınma Bakanlığı tarafından da onaylandıktan sonra taraflar arasında sözleşme imzalanarak uygulamaya konulacağını, projenin Çorum ve bölgenin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını dile getirdi.
Bölgede bulunan Organize Sanayi Bölgelerinin “Ortak Üretim ve Teknolojik Yenilik Altyapısının” İyileştirilmesi yoluyla bölgenin rekabet ve yatırım gücünün artırılması, bölgede üretim ve ticaret alanlarında sunulan hizmetlerin geliştirilmesi, verimliliğin, erişilebilirliğin ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması ile üretim ve ticaret kapasitesinin artırılmasın gerektiğini dile getiren Toraman, “Bu amaçla 2018 yılında uygulanması planlanan mali destek programı hazırlık çalışmaları bu toplantıda Yönetim Kurulumuz tarafından ele alınacaktır. Öte yandan; bölgemizin turizm altyapısına yönelik olarak planlı kentsel gelişimin teşvik edilmesi, kentsel dokuların güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için kent ve turizm altyapılarının iyileştirilmesi, bölgeye ve yöreye özgü farklı turizm türlerinin bütünleştirilmesini sağlayarak çeşitli turizm imkânlarını farklı sektörel kullanımlarla bir arada arz edebilen alternatif turizm odaklı (sağlık ve termal, golf, kış sporları, doğa ve kültür turizmi, yöresel yemekler, vb.), kültürel ve sanatsal gösterilerin sergileneceği tesisler ve mekânların inşa edilmesi gerekmektedir. Bu konuyla ilgili olarak 2018 yılında uygulanması planlanan mali destek programı hazırlık çalışmaları da bu toplantıda Yönetim Kurulumuz tarafından ele alınacaktır” dedi.