Son Güncelleme: 30 Nisan 2019 12:38
Çorum’un Boğazkale İlçesinde Kaymakamlık tarafından hayata geçirilen tarımsal kalkınma projesi ile ilçe genelinde üretimi yapılan tarımsal ürünlerin çeşitliliği ve tarımdan elde edilen gelirin artırılması hedefleniyor.
İlçe Kaymakamlığı tarafından 2019 yılı içerisinde hayata geçirilen proje ile bölge ekonomisinin geliştirilmesi planlanmakta.
İlçeye bağlı Evci Köyüne inşa edilen Evci Sulama göleti ile 10 Bin dekardan fazla kurak alanda sulu tarım yapılabiliyor. İlçede ki cazibeli sulama ve sondaj sulamaları ilave edilince yaklaşık 15 Bin dekar sulu tarım alana ulaşılıyor.
Sulu tarıma geçilmesiyle birlikte Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan teknik ekip ile ürün çeşitliliğinin artırılmasına yönelik çiftçi eğitim programları ve gezileri düzenlendi.
Bu alanlarda Silajlık Mısır, Çilek, Yem Bitkileri ile pazar payı yüksek ve ekonomik girdisi daha fazla olan ürünlere geçilmesi planlandı. Bu kapsamda son olarak yaklaşık 22 çiftçiye 500 dönümlük silajlık mısır tohumu dağıtıldı.
Proje hakkında açıklama yapan Kaymakam Yunus Ataman; “Boğazkale İlçemiz her ne kadar UNESCO Dünya Kültür Mirasında bulunan Hattuşa gibi önemli bir turizm değerine sahip olsa da, mevcut itibariyle ilçe halkının büyük bir bölünün geçim kaynağını tarım ve hayvancılık gelirleri oluşturmaktadır. Kaymakamlık olarak planladığımız projeler ile turizm altyapı ve tanıtım eksikliklerini gidererek, değişen ve buna bağlı olarak taleplerinde değişiklikler gösteren yerli ve yabancı turizm sektöründe talepleri karşılamak, dolayısı ile ilçemize gelen turist sayısında ciddi artışlar olmasını hedefliyoruz. Tüm bunları yaparken, yöre halkının da asıl geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık ürünlerinin turizm potasında pazarlanması, ekonomik değeri yüksek tarım ürünlerinin üretiminin teşvik edilmesi, hayvancılığın geliştirilmesi ve pazarlama kabiliyetinin artırılmasını hedefleyen bütüncül bir yaklaşım içerisinde bulunmaktayız. Turizm altyapı projelerimiz hızla devam ederken, turizmde oluşacak talepleri karşılamak üzere de Halk Eğitim Merkezimizi aktif bir şekilde kullanarak pazara sunulacak ürünlerin üretimine de başlamış bulunmaktayız. Bu kapsamda İlçemizde bulunan tarihi bir konağı bu konuda tahsis ederek hizmete açmış bulunmaktayız. Tarımsal üretimde de getirisi yüksek, pazarlanması kolay ve bölgede yapılan hayvancılığın da ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ürün çeşitliliğine çiftçilerimizi yönlendiriyoruz. Bu kapsamda ilçemizde bulunan 22 çiftçimize silajlık mısır tohumunu Kaymakamlık olarak ücretsiz olarak dağıttık. Yasal imkanlar doğrultusunda çiftçimizi ve üreticilerimizi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
Tohum dağıtılan çiftçilerimiz ise tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi için her zaman yanlarında olan Kaymakam Yunus Ataman’a teşekkür ederek, yapılan çalışmalarda üstlerine düşen tüm görev ve sorumlulukları da üstleneceklerini belirttiler.