Son Güncelleme: 12 Şubat 2018 09:17 Çorum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı, Gıda güvenilirliğini artırmak ve halk sağlığını korumak için bilinçlendirmek amacıyla ilimizde faaliyet gösteren kantin işletmecileri ile toplantı düzenledi.
Kantin işletmecilerine yaptığı konuşmada, ana sloganımızın “Tarladan sofraya gıda güvenliği” olduğunu belirten İl Müdürü Orhan Sarı, Bakanlığımızın en önemli sorumluluklarından birinin, ülkemizde halk sağlığı, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunmasını da dikkate alarak çiftlikten sofraya gıda güvenilirliğini sağlamak olduğunu söyledi.
İl Müdürü Orhan Sarı “Bakanlığımız bu amaçla, tüketicilerimizin şikayetlerini iletebilecekleri Alo 174 Hattını vatandaşlarımızın hizmetine sunmuştur. Gıdaya ilişkin her türlü ihbar ve şikayetlerinizi Türkiye’nin her yerinden 174’ü arayarak çağrı merkezine bildirebilirsiniz” sözlerinin ardından “Bakanlığımızın duyarlılığı, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız söz konusu olduğunda bir kat daha artmaktadır. Okul dönemindeki çocuklarımız, günlük beslenmesinin en az bir öğününü okullarında hizmet veren kantinlerden almaktadır. Bu durum, çocuklarımızın beslenmesinde okul kantinlerinin çok önemli bir yere sahip olduğunu göstermektedir“ diyerek çocukların sağlığının korunmasının önemine vurgu yaptı.
“Gıda güvenilirliğinin temininde temel sorumluluk gıda işletmecisine aittir” diyen İl Müdürü Orhan Sarı, konuşmasını “Gıda maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeleri üreten, satan işyerleri ile toplu tüketime sunan işyerleri güvenilir gıdaya ulaşılması konusunda en etkili yöntemler arasında yer alan Hijyen Uygulamaları ile HACCP ilkelerine dayanan prosedürlerini uygulamak ve sürdürmek zorundadır. Halkımızın sağlığı birinci önceliğimiz. Bundan taviz vermeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” sözleriyle tamamladı.