Son Güncelleme: 30 Temmuz 2018 08:35 Hitit Üniversitenin, kampüsleri ve binalarının uluslararası standartlarda, enerji tasarrufu odaklı, elektronik sistemlerle güvenliği üst düzey olan, engelsiz, özetle her konuda örnek gösterilebilecek bir yapılaşmaya sahip olmasına büyük özen göstermektedir.
Bu çerçevede ilimizde ve ülkemizde örnek bir yapılanma içerisinde çalışmalarını sürdüren Üniversite, klasik anlayışın yerine, Türkiye’nin yeni konseptini kullanarak, çevreciliği ihmal etmeyen ve kamuda sürdürülebilirlik unsurunu da dikkate alarak en uygun şekilde projeler üretmektedir.
Gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarda Türkiye’de çok az uygulanan projelere imza atan Hitit Üniversitesi, Kuzey Kampüsünde yapımına başlanan ve yaklaşık 50.000 m² alana uygulanacak beton yol imalatı ile bu anlayışını devam ettirmektedir. Üniversitenin alt yapı çalışmaları kapsamında Kuzey Kampüsde yapılan yaklaşık 4 km’lik yeraltı galeri hatlarının büyük bir kısmı da tamamlanmış olup yapımına başlanan beton yol ile birlikte, sıklıkla karşılaşılan tamirat/tadilat için yolların kazılması olabildiğince en aza indirilecektir.
Kuzey Kampüsdeki kaldırımlar ve bisiklet yolları da aynı şekilde betondan yapılacaktır. Böylelikle kaplama maliyetinden tasarruf edilecek, bakım ve tadilat masrafları da azaltılmış olacaktır.
Rektör Prof. Dr. Alkan, Beton Yol Çalışmalarını İnceledi
Hitit Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Genel Sekreter Erdal Kanık ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Hasan Baylavlı ile birlikte Kuzey Kampüsümüzde yapımına başlanan beton yol çalışmalarını inceledi.
İncelemeler esnasında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Alkan, Hitit Üniversitesi olarak yaşanabilir kampüsler oluşturmaya gayret ettiklerini ve insan odaklı projeler gerçekleştirmeye özen gösterdiklerini belirterek “Gerçekten güzel çalışmalar yapmaya ve özendiren bir yaşam alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere Kuzey Kampüsümüzün altyapı bağlantıları için yeraltı galeri hatları yapıldı. Bununla birlikte Türkiye’de kullanılan çok az uygulamalardan birisi olan beton yol konseptini de hayata geçirmeye başladık” ifadelerini kullandı.
Rektör Prof. Dr. Alkan, beton yolların yerel kaynaklarla imal edilebilir olmasının önemini vurgulayarak asfalt yollara nazaran 2 kat daha uzun ömürlü olduğunun da altını çizdi.