Son Güncelleme: 28 Mart 2019 12:05 Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’ndeki yeni yerinde hizmet vermeye başlayan Merkez Yemekhaneyi ziyaret ederek burada sunulan hizmetler hakkında bilgiler aldı.
Merkez Yemekhanede yapılan altyapı yatırımlarına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Alkan, akıllı fırınlar ve diğer modern teknolojiye sahip ekipmanlarla donatılmış endüstriyel mutfağın üniversiteye kazandırılmasıyla daha profesyonel bir hizmet anlayışıyla çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, mutfağın aynı anda 5000 kişiye 4 çeşit yemek çıkarabilecek kapasitede olduğunu belirtti.
Yapılan yatırımlarla yemekhanede daha az enerji ve daha az malzeme tüketiminin sağlandığının, böylelikle de büyük ölçüde tasarruf elde edildiğinin altını çizen Rektör Alkan, “Merkez yemekhanemizde gerçekleşen atık yağ oranında geçtiğimiz yıla göre %90’lık oranda bir azalma gerçekleşmiştir. Bu, hem sıfır arık projemiz açısından, hem de yemeklerde kullanılan yağ sarfiyatında buna yaklaşık oranda bir tasarruf elde etmemiz açısından son derece anlamlıdır. Zaten sıfır atık projesinde asıl hedef, atığı daha oluşmadan kaynağında bertaraf etmektir. Bizim yapmaya çalıştığımız ve yaptığımız da tam olarak budur” dedi.
Rektör Alkan daha sonra Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesindeki personelle bir araya geldi.
Burada değerlendirmelerde bulunan Rektör Alkan, “Her alanda olduğu gibi beslenme hizmetleri konusunda da iddialıyız. Biz her zaman yemekhanemiz için en kaliteli ürünleri almaya gayret ettik. Mutfağımıza alınan malzemeler modern depolarımızda en uygun şekilde muhafaza edilmektedir. Öğrencilerimize hijyenik koşullarda hazırladığımız en kaliteli yiyeceği en uygun koşullarda, en ucuz şekilde verme konusunda iddialıyız. Biz bütün bunları bir ekiple yaptık. Bunları sizlerle birlikte gerçekleştirdik. Hepiniz yüz akımız oldunuz. Emekleriniz ve katkılarınız için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.