Son Güncelleme: 11 Ağustos 2017 16:38 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 12 Mart’ta uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve 10-11 Haziran ve 17-18 Haziran 2017’de gerçekleşen Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.
Hitit Üniversitesi’nin bölüm ve programlarına ilgi yüksek olurken ayrılan kontenjana ya hiç yerleştirilme yapılmayan yada çok az sayıda yerleştirme yapılan bölüm yada programlarda oldu. Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi ile Kaynak Teknolojisi ve Sungurlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümlerinin ikinci öğretimine yerleştirme yapılmadı.
Lisans programlarından Fen-Edebiyat Fakültesi Antropoloji bölümüne ayrılan 60 kontenjanın 22’si Arkeoloji bölümünde ise 60 kontenjanın 57’si doldu.
60’ar kontenjan ayrılan Moleküler Biyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinin normal ve ikinci öğretimlerine ise 62’şer öğrenci yerleşti.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan bölümlere de ilgi yüksek olurken 90 kontenjanlı iktisat bölümü norma öğretime 51, ikinci öğretimine ise sadece 1 öğrenci yerleşti. Yine 90 kontenjanlı işletme bölümünün normaline 18 ikinci öğretimine ise 3 öğrenci yerleşti.
50 kontenjan ayrılan Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi bölümüne 32 öğrenci yerleşirken 100’er kontenjanlı İlahiyat Fakültesi’nin normal ve ikinci öğretimlerinde ise tüm kontenjanlar doldu.
Mühendislik Fakültesi’nin bölümlerine de ilgi yüksek olurken sadece 15 kontenjanlı Gıda Mühendisliği’ne 8, yine 15 kontenjanlı Kimya Mühendisliği bölümüne 2 öğrenci yerleşti. 40 kontenjan ayrılan Makine Mühendisliği bölümünün ikinci öğretimine ise 23 öğrenci yerleşti.
2017-2018 eğitim öğretim döneminden itibaren Çorum’da eğitime başlayacak olan Tıp Fakültesi’nde ise 60 kontenjanın tamamı doldu. Hitit Üniversitesi’nin önlisans programlarına da genelde talep yüksek olurken öğrencilerin ilgi göstermediği bölümlerde var.
20’şer kontenjanlı Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi ve Kaynak Teknolojisi bölümlerini tercih eden olmadı. 35 kontenjan ayrılan Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi bölümüne ise 2 öğrenci yerleştirildi. Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik bölümüne 55 kontenjan ayrılmasına rağmen 57 öğrenci yerleştirildi.
İskilip Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı bölümüne ayrılan 30 kontenjanın 8’i dolarken diğer bölümlere ise ilgi yüksek oldu. 30 öğrenci kontenjanı ayrılan Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümüne 3, Elektronik Teknolojisi bölümünün 20 kontenjanına ise 1 öğrenci yerleştirildi.
20 kontenjanlı Sungurlu Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümü ikinci öğretimine yerleştirme yapılmazken Bilgisayar Programcılığı bölümü normal eğitimine ayrılan 45 kontenjana 1, 20 kontenjanlı Dış Ticaret bölümüne 2, İşletme Yönetimi’ne ayrılan 30 kontenjana 4, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünün 50 kontenjanına ise 12 öğrenci yerleştirildi.
Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda ise genel olarak bölümlerde kontenjanlar tamamı bazılarında ise yarıya yakınının dolduğu görüldü. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na ise Bilgisayar Programcılığı bölümü ikinci öğretiminin 35 kontenjanına 9, Çevre Koruma ve Kontrol bölümünün 30 kontenjanına 2, Elektrik bölümü ikinci öğretiminin 25 kontenjanına 3, Elektronik Teknolojisi bölümü ikinci öğretiminin 20 kontenjanına 4, Makine bölümü ikinci öğretiminin 35 kontenjanına 4, Otomotiv Teknolojisi bölümünün 40 kontenjanına 6, Yapı Denetimi bölümünün 45 kontenjanına ise 7 öğrenci yerleştirildi. Hiç yerleştirme yapılmayan yada kontenjanın altında yerleştirme yapılan bölüm ve programların ise ek yerleştirme döneminde dolması bekleniyor.