Son Güncelleme: 16 Mayıs 2016 21:46 Aile Bütünlüğünü Olumsuz Etkileyen Unsurlar İle Boşanma Olaylarının Araştırılması ve Aile Kurumunun Güçlendirilmesi için Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun Çalışmalarının Değerlendirildiği Kapanış Programı, TBMM Tören Salonu’nda gerçekleşti.
Yapılan açıklamaya göre, Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK PARTİ Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, kapanış programında yaptığı konuşmada, 14 Ocak 2016 tarihinde, Meclis’te bulunan dört partinin ortak kararıyla kurulan komisyonun çalışmalarını tamamlayarak, hazırladığı raporu Meclis Başkanlığına sunduğunu söyledi.
Komisyon çalışmaları hakkında bilgi veren Keşir, “Komisyonumuz, aile birliğinin korunması ve boşanma olaylarını; aile kurumunu oluşturan eşler, çocuklar kadar aile büyükleri, kardeşler, yakın akrabalar, engelli aile bireyleri ve yaşlılar başta olmak üzere bütün unsurlarıyla bütüncül olarak ele almayı hedeflemiştir. Ailenin her bir üyesinin yaşadığı sorunlar ve koruyucu önleyici tedbirler de ele alınmıştır. Zira kadın ya da çocuk haklarını savunmakla aile bütünlüğünü savunmak asla birbirinin alternatifi olarak görülmemelidir.” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ise aile bütünlüğü konusunu öncelikli olarak gündemlerine aldıklarını ve buna yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirterek, değişen sosyal, kültürel ve ekonomik değerler doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise komisyonun başarılı ve önemli bir çalışmaya imza attığını, raporda belirtilen hususlar doğrultusunda yapılması gerekenlere ilişkin üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti.
Uslu, Komisyon Başkanı Keşir’in aile konusunda Meclis’te bir ihtisas komisyonu kurulması önerisini yerinde bulduğunu belirterek, sağlıklı ailelerin, sağlıklı bir toplumun temeli olduğunu vurguladı.
Uslu, “Çözüm odaklı birey ve aile yapısının güçlendirilmesi, koruyucu ve önleyici tedbirlerin birlikte alınması, işgücü piyasaları ile aile yapısının sürdürülebilir hale getirilmesini son derece önemli çıktılar olarak görmekteyim. Aile kurumunun güçlendirilmesi için müstakil bir TBMM İhtisas Komisyonu kurulması önerisini de çok yerinde ve doğru bulduğumu belirtmek istiyorum. Suç eğilimlerinin sağlıksız aile bireyleri üzerindeki etkilerinin tespit edilmesi, tedbir alınması adına komisyonun devam etmesinde yarar var. Popüler kültürün Aile yapımıza etkileri, Doğum kontrolü, Aile ve Nüfus planlaması uygulamalarının aile yapısına etkileri de araştırılarak önlemler alınması gereken önemli hususlardandır. Aile kurumunun güçlendirilmesi adına yapılan çalışmanın Ülkemize, Milletimize, Aile yapımıza hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından, komisyon çalışmaları kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden belirlenen 7 aileye “Örnek Aile” plaketi verildi.
Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu Ordu’da üç çocuğu olan ve aynı zamanda üç çocuğa koruyucu ailelik yapan Neşe ve Hamdi Sezgin çiftine teşekkür ederek, Neşe Sezgin ve Kızı Gülşah Sezgin’e plaket takdim etti.
Programda ayrıca; Özgecan Aslan’ın ailesine, bağımlılık konusunda sosyal projelerde yer alan oyuncu Haluk Piyes’e, kızlarına akciğerlerinin birer parçasını veren Tarzan Başar ve Ergül Başar çiftine, müzisyen çift Eda, Metin Özülkü’ye, Düzce’de 38 yaşında eşi vefat ettikten sonra 3 çocuğunu büyüten ve meslek sahibi yapan Türkan Yağmur’a, İstanbullu 61 yıllık evli çift Gülten ve Ramazan Büyükboyacı çiftine plaketleri verildi.
Programda, Şirin Pancaroğlu Topluluğu, Aile Bağları konseri de verdi.